Fetaostpaj
4-6 personer
Pajskal: 100 g smör, 2 dl vetemjöl, 1 dl grahamsmjöl, 2 msk kallt vatten
Fyllning: 150 g riven lagrad ost, 1 burk tärnad fetaost 125 g, 2 vitlöksklyftor, 3 äggulor, 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 dl hackad persilja, salt och svartpeppar, ev. finstrimlade soltorkade tomater.
Tillbehör: Kalamata-oliver
Arbeta ihop pajdegen.
Tryck ut den i en form och låt den stå kallt i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 20 minuter i 200 grader.
Lägg den rivna osten i botten på pajskalet, sedan fetaosten och ev. tomaterna.
Pressa vitlöken och vispa samman den med äggulorna, grädden och persiljan.
Salta och peppra och häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i 30-35 minuter i 200 grader.
Strö över oliverna före servering.
Marinerad rostbiff
Grilla 1-2 kg rostbiff eller nötinnanlår.
Låt kallna och skiva i tunna skivor.
Marinera i: 1 1/4 dl rapsolja, 1/2 dl soja och 3 pressade vitlöksklyftor (räcker till 1 kg) ett par timmar före servering.
En enkel tomat- och löksallad passar bra till!
Björk och Bambu i Göteborg
5 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar