söndag 13 september 2009

Mat och barn och väder och vind...

...är ämnen man kan ventilera i det oändliga med de flesta.
M har till exempel börjat skriva på allvar.
Hon ljudar och testar och skriver av och skriver ur huvudet osv.
Ovan en kärleksförklaring från M till sin pappa....

Lammracks grillades i fredagskväll!
Underbart goda.
J grillade på utomhusgrillen - jag rostade vitkålsklyftor, paprika, morötter, potatis och vitlök i inomhusugnen...
Vi arbetar för att bevara de traditionella könsrollerna i den här familjen:)
Eller hur var det han sa brorsan?
Föreläsaren?
"Vi är jämlika, men inte LIKA."


Mamma och pappa, som varit på en veckas utflykt på västkusten, kom och lämnade presenter till mig.
En ljuvlig ängel med guldvingar och underbara Johanna Westmans italienska kokbok.
Läge för en temamiddag med italienska förtecken med andra ord...


Till fredagsmyset hade jag köpt en gigantisk påse lösgodis.
Alla - utom L såklart - frossade hysteriskt.
Vi (jag och J) brukar inte äta så mycket godis men jag vet inte vad som flög i oss.
Vi blev helt besatta och mulade i oss så det var helt äckligt!
"Glufs, glufs, tugg, tugg, flämt, buuurrrp, glufs, glämt, snafs".
Sen fick vi lite.
Magont.
Typ.


Knäckflarn på tork.


Färdigtorkade knäckflarn.


Och varför bakades det knäckflarn???


Och varför pyntades hemmet i höstens färger?


Jo.
En liten nätt "syskonträff" stod på lördagskvällens program och temat var "Vilt".
(Inte "vilt" som i "wild & crazy" utan som i rådjurssadel...)

Förrätt: Frasiga svampknyten
3 plattor smördeg (varje platta kavlas ut och delas i 3 delar)
3 dl färsk svamp (gärna kantareller)
1 msk smör
färsk rosmarin
100 g philadelphiaost
50 g chèvre
1 ägg
Lägg svampen i en stekpanna och låt vätskan koka in.
Stek sedan svampen i smör tills den fått färg.
Blanda i hackad rosmarin, philadelphiaost och chèvre och rör om.
Klicka blandningen på en bit smördeg och tryck ihop med gaffel.
Pensla med uppvispad ägg, grädda i 200 grader i 10 minuter.

Huvudrätt: Rådjurssadel - fantastiskt god! - med tillbehör.


Tomat-craving???


Svägerskan fick dock sätta vinet på hyllan...


Dessert: Vaniljglass med varm plommonsylt, färska hallon och knäckflarn (där kom de fram!)




En mycket trevlig kväll med mycket god mat!
Ikväll har vi varit på kalas men återkommer till detta evenemang i nästa inlägg.
Det är ju NOTTING HILL på TV!!!
Och egentligen läggdags.
Dagen börjar halvsex imorgonbitti.
Stöööööööööööööööööön.

3 kommentarer:

Nina Brajkovic sa...

Åhh va gott det lät! Du fortsätter att imponera på mig Jutti! Har du börjat vänja dig vid jobbet? Kram!

katarina sa...

Det var fantastiskt gott i lördags, tusen tack! Men guuud vad fet jag är!!!

åsa sa...

Vilken underbar lapp din man fick... och så fick du en h&m katalåg eller hur var det?
hmm
Kristina trivs som fisken i vattnet på jobbet eller vi är nog snarare två fiskar på land som kippar efter luft/vatten...
ses imorgon!
kram
Vilken kocka du är.... känner smaken ända till lund.